Услови коришћења и одредбе

Кодекс добрих пракси

Наша мисија је да омогућимо људима да искусе свет понудом најбољих места за боравак у Србији, као и одличних места и атракција које могу да посете на најпогоднији начин. Како бисмо остварили овај циљ, наставићемо са следећим добрим праксама:

  • Доносимо вам и омогућавамо искуство: у више хиљада објеката, од луксузних смештаја до оних који одговарају Вашим потребама, било да је реч о боравку у хотелу, мотелу, хостелу, пансиону са услугом доручка итд. било где у Србији
  • Доносимо вам и омогућавамо искуство са атракцијама и другим пружаоцима смештаја
  • Можемо да вам омогућимо плаћање било којих трошкова (за улаз), куповине или изнајмљивања сваког путног производа и услуге који користе нашу услугу плаћања
  • На располагању смо вам нон-стоп: наши центри за кориснички сервис су ту да вам помогну у било ком тренутку сваког дана у години Е-маилом као и телефоном сваког радног дана у радно време.
  • Слушамо вас: наша платформа је производ онога што ВИ (корисници) преферирате и што сте нашли најпогоднијим приликом коришћења наше услуге
  • Чујемо вас: приказујемо нецензурисане рецензије (корисника који су стварно боравили)
  • Обећавамо вам информативни и прегледни веб сајт који гарантује најбоље доступне цене.

Увод у услове и одредбе

Ови услови и одредбе, са свим потенцијалним изменама, односе се на све наше услуге које су директно или индиректно (путем дистрибутера) на располагању онлајн, путем било ког мобилног уређаја, е-поште или телефона. Приступом, претраживањем и коришћењем нашег (мобилног) веб сајта или било које од наших апликација путем било које платформе (у даљем тексту заједнички означени као "платформа") и/или вршењем резервације, потврђујете и слажете се да сте прочитали, разумели и сложили се са доле наведеним условима и одредбама (укључујући изјаву о заштити приватности).

Ове странице, њихов садржај и инфраструктура, као и услуга онлајн резервисања (укључујући и подржавање услуге плаћања) коју пружамо на овим страницама и путем веб сајта у власништву су и под руководством Туристичка агенција и агенција за некретнине Сокоинфо Сокобања (у даљем тексту е-Booking Србија) и на располагању су само за Вашу личну, некомерцијалну употребу, у складу са доле наведеним условима и одредбама. На партнерство са пружаоцима смештаја примењују се други услови и одредбе, који се односе на пословну сарадњу са сваким од пружалаца смештаја. Сваки пружалац смештаја се понаша професионално према е-Booking Србија када чини производ или услугу доступном на е-Booking Србија платформи или путем исте (што важи и за однос са другим компанијама и са корисницима). Имајте на уму да пружаоци смештаја могу да прогласе применљивим или да захтевају (прихватање) сопствених услова и одредби (за доставу/ транспорт/ пренос/ употребу) као и правила објекта за употребу, приступ и обављање смештаја (која могу да укључују изјаве о одрицању од одговорности и ограничења одговорности).

1. Дефиниције

"е-Booking Србија", "ми" или "наш" означава Туристичку агенцију и агенција за некретнине Сокоинфо Сокобања, Војкан Никодијевић, предузетник, која ради по законима Републике Србије, са адресом Карађорђева ББ/3, 18230 Сокобања, Република Србија.

"Платформа" подразумева (мобилне) веб сајтове и апликацију помоћу којих се услуга резервације смештаја пружа, поседује, контролише, управља, одржава и/или хостује од стране е-Booking Србија. "Путовање" означава различите путне производе и услуге које од пружаоца смештаја можете да поручите, набавите, купите, платите, изнајмите, обезбедите, резервишете, комбинујете или употребите.

"пружалац смештаја" се односи на професионалног пружаоца смештаја (нпр. хотел, мотел, апартман...), атракција (нпр. (тематски) паркови, музеји, разгледања), превоза (нпр. превоз од/до аеродрома, трансфери), обилазака, путног осигурања и било ког другог вида производа или услуге везаног за смештај који је са времена на време доступан за резервисање смештаја на платформи (било за друге компаније или кориснике).

"Услуга смештаја" подразумева пружање услуге онлајн куповине, поручивања или резервисања (укључујући и омогућавање плаћања) у складу са временом када пружаоци смештаја обезбеде различите производе и услуге на платформи.

"Резервација смештаја" означава поручивање, куповину, плаћање или резервисање смештаја.

2. Опсег и врсте наших услуга

Путем платформе, ми нудимо онлајн платформу на којој пружаоци смештаја - у оквиру своје делатности (нпр. пословања са корисницима или компанијама) - могу да оглашавају, представљају, продају, промовишу и/или нуде (ако је применљиво) своје производе и услуге у сврхе поручивања, куповине, резервације, изнајмљивања и путем које релевантни посетиоци платформе могу да проналазе, траже, упоређују и поручују, резервишу, купују и плаћају (нпр. услугу смештаја). Коришћењем услуге смештаја (нпр. тако што се направи резервација смештаја путем услуге смештаја), улазите у директни (правно обавезујући) уговорни однос са пружаоцем смештаја код кога резервишете или купујете производ или услугу (у складу са применљивим условима). Од тренутка када обавите резервацију смештаја, ми функционишемо само као посредник између вас и пружаоца смештаја, преносећи релевантне податке Ваше резервације релевантном пружаоцу (или пружаоцима) смештаја и шаљући вам е-потврду резервације уместо и у име пружаоца смештаја. е-Booking Србија не (пре)продаје, издаје или нуди било које (путне) производе или услуге.

Информације које ми пружамо приликом обављања услуга смештаја, базирају се на информацијама које добијамо од стране пружалаца смештаја. У том смислу, пружаоци смештаја који оглашавају и промовишу свој смештај на платформи имају приступ нашим системима и екстранету где имају пуну одговорност за ажурирање свих цена, расположивости, правила и услова и других релевантних информација које се приказују на нашој платформи. Иако улажемо знатан напор и вештину у обављање наших услуга смештаја, ми не можемо потврдити нити гарантовати да су све наведене информације тачне, комплетне и истините, нити можемо бити одговорни за било какве грешке (укључујући очигледне и словне грешке), прекиде везе (без обзира да ли је у питању (привремени и/или делимични) квар, поправка, унапређење или одржавање наше платформе или нешто друго), нетачне, неистините или информације које доводе у заблуду, или, пак, недостатак информација. Сваки појединачни пружалац смештаја је у сваком тренутку одговоран за тачност, потпуност и истинитост (описних) информација (укључујући цене, расположивост, правила и услове) приказаних на нашој платформи. Наша платформа није и не треба је сматрати препоруком нити потврдом квалитета, нивоа услуге, квалификације или оцене (броја звездица) било ког расположивог пружаоца смештаја (или његових садржаја, места, возила (главних или додатних) производа или услуга).

Наше услуге смештаја су на располагању само за личну и некомерцијалну употребу. Стога вам није дозвољено да препродајете, дубински повезујете (дееп-линк), користите, копирате, пратите (нпр. путем веб спајдера или веб скрејпинга), приказујете, преузимате или репродукујете било који садржај или информације, софтвер, производе или услуге које су на располагању на нашој платформи у било какве комерцијалне или конкурентске активности или сврхе.

3. Цене

Цене које пружаоци смештаја нуде на нашој платформи су веома конкурентне. Све приказане цене Вашег смештаја укључују ПДВ и све друге таксе (које су подложне изменама) и накнаде, осим уколико није другачије назначено на нашој платформи или у е-потврди резервације. У случају отказивања или непојављивања, пружалац смештаја може да наплати применљиве таксе и накнаде (укључујући и боравишну/туристичку таксу).

Некада су на нашој платформи на располагању ниже цене за одређени боравак, производ или услугу, али те цене, које формирају пружаоци смештаја, могу подразумевати одређена ограничења и услове, у погледу, на пример, отказивања или рефундирања. Молимо вас да пре резервације пажљиво проверите одређени производ, услугу као и услове и податке резервације како бисте били упознати са таквим могућностима.

Желимо да вам омогућимо да платите најнижу могућу цену за свој изабрани производ или услугу. Уколико свој изабрани објекат који сте резервисали на платформи, након резервације преко нас пронађете на интернету под истим условима смештаја, а по нижој цени, ми ћемо вам надокнадити разлику између наше цене и ниже цене, у складу са условима и одредбама програма Враћање разлике у цени. Наше обећање у оквиру програма Враћање разлике у цени се не односи на производе и услуге који нису у вези са смештајним објектима.

Конвертер валута је ту само у информативне сврхе и на њега се не треба ослањати у смислу прецизности и правовремености. Стварне цене могу варирати. Сва плаћања биће извршена у локалној валути Републике Србије – динар (РСД). За информативни приказ цена у другим валутама користи се курс (можете ставити нпр. средњи курс Народне Банке Србије). Износ за који ће бити задужена Ваша платна картица биће изражен у Вашој локалној валути кроз конверзију у исту по курсу који користе картичарске организације, а који нама у тренутку трансакције не може бити познат. Као резултат ове конверзије постоји могућност незнатне разлике од оригиналне цене наведене на нашем сајту. Хвала Вам на разумевању.

Очигледне грешке и неисправне информације (укључујући штампарске грешке) нису обавезујуће.

Све посебне понуде и промотивне акције означене су као такве. Уколико нису означене као такве, не можете да захтевате никаква права у случају очигледних грешака.

4. Приватност и колачићи

е-Booking Србија поштује Вашу приватност. Молимо вас погледајте изјаву о заштити приватности и употреби колачића за више информација.

5. Бесплатно за пружаоце услуга смештаја

Осим уколико је другачије наведено, наша услуга је бесплатна за пружаоце услуга смештаја. Корисници плаћају провизију на услуге смештаја и пансионске услуге. Платићете пружаоцу смештаја одговарајућу суму наведену у резервацији смештаја и ништа што није наведено у резервацији).

Пружаоци смештаја плаћају порез на добит и ПДВ (уколико су у систему ПВД) као и е-Booking Србија на своју провизију, а која једина има дозволу Народне банке Србије за електронско банкарство и уредно плаћа све дажбине Републици Србији, за разлику од многих компанија које раде у Републици Србији без икаквих обавеза (на црно, као на пример booking.com).

е-Booking Србија не дозвољава непрофесионалним странама да нуде или продају своје производе на или путем платформе е-Booking Србија.

6. Плаћање резервације кредитном картицом и отказивање резервације

Резервисањем смештаја код пружаоца смештаја, ви прихватате и слажете се са релевантним правилима у вези са отказивањем и непојављивањем тог пружаоца смештаја, као и било каквим додатним условима и одредбама (пружања услуге) пружаоца смештаја, који се могу односити на Ваше путовање (укључујући и релевантни кућни ред пружаоца смештаја), укључујући услуге и/или производе које пружалац смештаја нуди.

Пружаоци смештаја нуде могућност плаћања резервација смештаја (делом или у целости, а у складу са правилима плаћања пружаоца смештаја) током процеса резервације смештаја путем онлајн система за безбедно плаћање. Плаћање се безбедно врши кроз систем за наплату ChipCard AD, Београд са Ваше кредитне/дебитне картице на рачун е-Booking Србија. Након истека рока за отказивање резервације (а у складу са правилима плаћања пружаоца услуге) ви не остварујете право на повраћај ове уплаћене суме.

С обзиром да је свака резервација плаћена унапред (делом или у целости) пружаоци услуга смештаја су у обавези, сходно правилима е-Booking Србија са којима су се сложили, да приме кориснике и немају могућност отказивања резервације без сагласности корисника услуга. У случају да се резервација откаже споразумно на захтев пружаоца услуге, уплаћени износ биће враћен кориснику услуга у целости, без обзира да ли је истекао рок за отказивање резервације.

Молимо вас да детаљно проверите податке о условима (резервације) свог изабраног производа или услуге пре него што направите резервацију смештаја. е-Booking Србија не сноси никакву одговорност за било какву (овлашћену, (наводно) неовлашћену или погрешну) наплату коју изврши е-Booking Србија и нећете моћи да (поново) затражите повраћај новца за било коју валидну или овлашћену наплату од стране пружаоца смештаја (укључујући цене за плаћање унапред, трошкове непојављивања или отказивања) са Ваше кредитне картице.

У случају преваре или неовлашћене употребе Ваше кредитне картице од треће особе, већина банака и издавалаца кредитних картица сносе ризик и покривају све трошкове који су последица преваре или злоупотребе, што понекад може подразумевати одштету. Да бисмо вам вратили уплаћена средства, молимо Вас да пријавите превару издаваоцу Ваше кредитне картице (у складу са њиховим правилима и процедурама) и одмах нас контактирате путем е-поште (rezervacije@e-booking.rs). Молимо вас да напишете "Злоупотреба кредитне картице" у наслову е-поруке и пошаљете нам доказе о наплаћеној накнади (нпр. правила издаваоца кредитне картице). Ово обештећење се примењује само на резервације направљене кредитном картицом путем сигурног сервера компаније Chip Card A.D., Београд, и ако је неовлашћено коришћење Ваше кредитне картице резултат уобичајеног функционисања платформе или нашег немара, а није настало Вашом кривицом током коришћења сигурног сервера.

Уколико имате било какву рекламацију везану за Вашу резервацију, молимо да нас контактирате на rezervacije@e-booking.rs или на телефон +38169707018.

Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информације се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребном SSL протокола и PKI система, као тренутно најсавременије криптографске технологије. Сигурност података приликом куповине гарантује процесор платних картица Chip Card A.D. Београд, па се тако комплетан процес наплате обавља на страницама Chip Card-а. Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему.

е-Booking Србија гарантује купцу за Chip Card А.Д., Београд, Босе Милићевић 8, ПИБ 103425560, МБ 17564374, које за потребе е-Booking Србија обавља послове посредовања у безготовинском плаћању преко интернет продавнице, за поверљивост података.

7. Непојављивања

Непојављивањем пружаоца услуга на дан резервације или одбијањем да прими корисника, е-Booking може уколико је у могућности, да кориснику пронађе други смештај по истим условима. У случају да е-Booking Србија не може да пронађе други смештај, извршиће повраћај средстава на рачун корисника услуга. У оба случаја, пружаоц услуга ће бити уклоњен са портала е-Booking Србија и може прекршајно да одговара.

Уколико касните на планирани дан пријављивања или долазите тек следећег дана, обавезно то (благовремено/што пре) јавите пружаоцу смештаја, како би знали када могу да Вас очекују и да бисте избегли да Ваша резервација смештаја буде отказана. Наш кориснички сервис може да Вам помогне да обавестите пружаоца смештаја ако је потребно. е-Booking Србија не сноси никакву одговорност за последице Вашег кашњења или отказивања, као ни за одлуку пружаоца смештаја да изда смештај трећем лицу у случају кашњења. У случају непојављивања немате права на повраћај средстава.

8. (Даља) преписка и комуникација

По обављеној резервацији смештаја пристајете да примите (I) е-поруку коју вам можемо послати непосредно пре датума доласка и која садржи податке о Вашој дестинацији везане за Ваш смештај (резервацију) и дестинацију, (II) е-поруку након доласка у смештајни објекат како бисте оценили пружаоца услуге смештаја и услугу смештаја (на основу Вашег искуства), као и (III) е-поруку коју вам можемо послати убрзо након Вашег боравка у смештајном објекту, у којој вас позивамо да испуните формулар за рецензију. Молимо вас да погледате нашу изјаву о заштити приватности и колачићима за више информација о томе како можемо да вас контактирамо.

е-Booking Србија не сноси нити признаје било какву одговорност за било коју комуникацију са пружаоцима смештаја на или путем своје платформе. Никаква права не произилазе из захтева или комуникације са пружаоцем смештаја нити из (било којег облика) потврде пријема било какве комуникације или захтева. е-Booking Србија не може гарантовати да ће пружалац смештаја (на време) примити/прочитати, испунити, извршити или прихватити било који захтев или комуникацију.

Коришћењем платформе е-Booking Србија слажете се да у преписци са пружаоцем услуга нећете уносити бројеве телефона, Е-маил адресе, интернет адресе као ни бројеве кредитних/дебитних картица. Пружаоци услуга такође немају права да уносе те податке у преписци са корисницима услуга.

Како би Ваша резервација смештаја била комплетирана и осигурана, морате да користите своју тачну адресу е-поште. Не признајемо и не сносимо било какву одговорност (и нисмо у обавези да проверимо) било какве погрешне или нетачно написане адресе е-поште и погрешне или нетачно написане бројеве (мобилних) телефона или кредитних картица.

Потребно је што пре послати било коју жалбу или захтев за потраживање од е-Booking Србија у вези са услугом смештаја, али у сваком случају у року од 30 дана од датума коришћења производа или услуге (нпр. датума одјављивања). Сви захтеви за потраживање и жалбе предате по истеку периода од 30 дана могу бити одбијене и подносилац одустаје од свог права на било какво обештећење (надокнаду штете или трошкова).

Услед константног ажурирања и прилагођавања цена и расположивости, саветујемо да направите снимке екрана када правите резервацију како бисте подржали своју позицију (уколико је потребно).

9. Рангирање, препоручени партнери, звездице и оцена гостију

Аутоматско подешавање рангирања пружалаца смештаја на нашој платформи зависи искључиво од броја посета страници пружаоца услуге. Корисници имају могућност да рангирају резултате претраге и по оценама корисника, цени или имену пружаоца услуге. Имајте у виду да пружаоци услуге могу да плате одређен износ како би били истакнути и појављивали се увек у врху претраге.

У одређеним градовима и регијама, е-Booking Србија може приказивати најпосећеније пружаоце услуга. Број звездица смештајног објекта (оцена корисника) приказан на е-Booking Србија сајту не одређује е-Booking Србија. Њега одређују искључиво рецензије корисника који су користили тај смештајни објекат. е-Booking Србија ће само од гостију који су боравили у смештајном објекту тражити да дају коментаре о свом боравку у релевантном смештајном објекту и да оцене одређене аспекте свог боравка или ће им током боравка послати захтев да оставе оцену. Завршена рецензија (укључујући и оцене остављене током Вашег боравка) може бити (а) учитана на страници релевантног пружаоца смештаја на нашој платформи искључиво у сврху информисања (будућих) корисника о Вашем мишљењу о нивоу услуге и квалитету пружаоца смештаја и (б) коришћена и објављена (делом или у потпуности) од стране и по сопственом нахођењу е-Booking Србија (нпр. у сврхе маркетинга, оглашавања или побољшања наше услуге) на нашој платформи или на платформама друштвених мрежа, у електронском билтену, посебним маркетиншким кампањама, апликацијама или путем других канала које е-Booking Србија поседује, хостује, користи или надзире. Како би се понудиле и задржале актуелне (и према томе релевантне) рецензије, рецензије је могуће послати само током ограниченог временског раздобља (28 дана) након боравка и свака рецензија може бити доступна само током ограниченог временског периода (24 месеца) по објављивању. Рецензије се рангирају према датуму слања. е-Booking Србија не дозвољава пружаоцима смештаја да уклоне рецензије које им се не свиђају, али им нуди могућност жалбе на рецензију. Задржавамо право да уредимо, одбијемо или уклонимо рецензије према властитом нахођењу, уколико оне крше наша правила за објаву рецензија. е-Booking Србија не даје компензацију или неку другу врсту награде корисницима за слање рецензије. Формулар за рецензије гостију треба сматрати анкетом која не укључује никакве (даље комерцијалне) понуде, позиве или подстицаје. е-Booking Србија улаже највеће напоре у надзор и уклањање рецензија које укључују неприкладне садржаје или се у њима спомињу имена особа или украдене ствари.

е-Booking Србија неће прихватати рецензије које садрже следеће: непримерене изразе, сексуално експлицитан садржај, говор мржње, дискриминације, претње, насиље, спомињање имена и презимена или личне увреде усмерене ка особљу промовисање илегалних активности (нпр. дрога, проституција), веб сајтове, адресе е-поште и адресе, бројеве телефона, податке кредитне картице, политички осетљив садржај.

И е-Booking Србија и пружалац смештаја имају право да раскину однос из било ког разлога (што укључује кршење уговора, банкрот или пријављивање истог), поштујући релевантни период за најаву раскида око кога су се обе стране сложиле.

10. Одрицање од одговорности

У складу са ограничењима наведеним у овим условима и одредбама и у складу са Законом, ми ћемо бити материјално одговорни само за директне штете које сте претрпели, платили или изазвали услед нашег неиспуњавања обавеза у погледу услуга, и то до висине укупног износа Ваше целокупне резервације наведеног у е-потврди резервације смештаја (било за један случај или низ повезаних случајева).

Ипак, и у складу са законом, ни ми ни наши службеници, директори, запослени, представници, филијале, партнерске компаније, дистрибутери, (дистрибутивни) партнери, лиценцирани представници, агенти или друга лица која учествују у стварању, спонзорисању, промоцији или која на други начин чине платформу и садржај доступним, нисмо материјално одговорни за (I) било какве казнене, посебне, индиректне или последичне штете или губитке, губитак производње, губитак профита, губитак прихода, губитак уговора, штету или губитак угледа и репутације, губитак права на одштету, (II) нетачност (описних) података (укључујући цене, расположивост и рејтинг) о пружаоцима смештаја приказаних на платформи, (III) услуге обављене и производе понуђене од стране пружалаца смештаја или других пословних партнера, (IV) било какве (директне, индиректне, последичне или казнене) штете, губитке или трошкове које сте претрпели или платили у складу са, услед или у вези са коришћењем, немогућношћу коришћења или кашњењем платформе, или (V) за било какву (личну) повреду, смрт, оштећење имовине или друге (директне, индиректне, посебне, последичне или казнене) штете, губитке или трошкове које сте претрпели или платили, било услед (законских) аката, грешака, кршења, (грубог) нехата, хотимичних прекршаја, скривања информација, нечињења, лажног представљања, кривичног дела или прекршаја који се (делимично или у целости) могу приписати том пружаоцу смештаја или било ком од осталих пословних партнера (његовим запосленима, директорима, службеницима, представницима или партнерским компанијама), чији су производи или услуге (директно или индиректно) доступни или се нуде и промовишу на платформи, укључујући и било какво (делимично) отказивање, пребукирање, штрајк, вишу силу или било који други догађај ван наше контроле.

е-Боокинг Србија није одговорна (и не сноси никакву одговорност) за коришћење, исправност, квалитет, прикладност, форму и објаву смештаја и не даје никакве изјаве, гаранције или услове са тим у вези, било да су подразумевани, статутарни или неке друге врсте, укључујући и све подразумеване гаранције тржишног потенцијала, наслова, некршења права или прикладности за одређену намену. Признајете и прихватате да је релевантни пружалац смештаја искључиво одговоран и да преузима сву одговорност везану за смештај (укључујући све гаранције и изјаве које даје пружалац смештаја). е-Боокинг Србија (пре)продавац смештаја. Жалбе или притужбе везане за смештај (укључујући и оно у вези са понуђеном (посебном/промотивном) ценом, правилима или посебним захтевима које затраже корисници) решаваће се са пружаоцем смештаја. е-Боокинг Србија није одговорна и не сноси никакву одговорност у вези са таквим притужбама, захтевима и одговорношћу (за производ).

Било да вам је пружалац смештаја наплатио цену смештаја, или да ми посредујемо у процесу наплате (смештаја) или накнаде, ви сте сагласни са тим да је пружалац смештаја у сваком тренутку одговоран за сакупљање, одбијање, повраћај и плаћање свих применљивих пореза на укупан износ цене (смештаја) одговарајућој пореској управи. е-Боокинг Србија није одговорна ни обавезна за одбијање, сакупљање, повраћај или плаћање релеватних пореза на цену (смештаја) одговарајућој пореској управи. е-Боокинг Србија не поступа као трговац Ваших производа или услуга које су доступне на платформи.

Додавањем фотографија/слика на наш систем (нпр. као додатак рецензији) потврђујете, гарантујете и сагласни сте да поседујете ауторска права на фотографије/слике и да се слажете да e-Booking Србија може користити додате фотографије/слике на свом (мобилном) веб сајту и апликацији, и на (онлајн/офлајн) промотивним материјалима и публикацијама како e-Booking Србија сматра примереним. Ви дајете e-Booking Србија неексклузивно, глобално, неповратно, безусловно, неограничено право и дозволу да користи, репродукује, приказује, дистрибуира, сублиценцира, комуницира или чини доступним фотографије/слике како e-Booking Србија нађе за примерено. Додавањем фотографија/слика особа која их додаје преузима пуну правну и моралну одговорност за све захтеве трећих страна (укљућујући али без ограничења власнике смештаја) који произилазе из коришћења ових фотографија/слика од стране e-Booking Србија. e-Booking Србија не поседује и не препоручује фотографије/слике које су додате. Веродостојност, тачност и право на коришћење ових фотографија поседује особа која их је додала и нису одговорност e-Booking Србија. e-Booking Србија се одриче било какве одговорности и обавеза у вези са фотографијама које су додате. Особа која је објавила фотографије гарантује да фотографије/слике не садрже вирусе, тројанце, да нису у питању инфицирани документи и да неће садржати порнографски, илегални, непристојни, увредљиви, недозвољен или неприкладни материјал и да не крше права (права интелектуалне својине, ауторска права или права на приватност) трећих страна. Свака фотографија које не испуњава наведене критеријуме неће бити објављена и/или је можемо избрисати/уклонити у сваком тренутку и без најаве.

11. Права на интелектуалну својину

Уколико није другачије назначено, софтвер који је неопходан за обављање наших услуга или који је на располагању на нашој платформи, односно који се користи за њу, као и права интелектуалне својине (укључујући ауторска права) која се односе на садржај и информације о као и материјал на платформи у власништву су e-Booking Србија, њених пружалаца смештаја или снабдевача.

e-Booking Србија задржава ексклузивно власништво над свим правима, титулама и интересом у односу на (права на интелектуалну својину) (изглед и стил (укључујући инфраструктуру)) платформа на које нуди своје услуге (укључујући рецензије гостију и преведени садржај) и ви немате право да копирате или делимично преузимате, постављате хипер линкове и линкове по дубини платформе, објављујете, промовишете, рекламирате, интегришете, комбинујете или на неки други начин користите садржај (као и преводе истог и рецензије гостију) или наш бренд без наше изричите писмене дозволе. Овим e-Booking Србија додељујете, преносите и дајете сва права на интелектуалну својину која можда поседујете или бисте користили да (у целости или делимично) користите или комбинујете (преведени) садржај (укључујући рецензије гостију) са платформе e-Booking Србија. Било какво незаконито коришћење или претходно поменута радња односно понашање сматраће се материјалном повредом наших права на интелектуалну својину (укључујући ауторска и права на базу података).

12. Применљиви закони, надлежности и решавање спорова

Ови услови и одредбе, као и пружање наших услуга, подлежу и у сагласности су са законима Републике Србије. Без обзира на претходни избор меродавног права, физичко лице које користи било коју од наших услуга у сврху која се не може сматрати делом њене професије или струке (у даљем тексту "корисник"), може да се позове на обавезне одредбе закона државе у којој има пребивалиште (као што су нпр. одредбе чија је примена обавезна без обзира на ову клаузулу о избору меродавног права, а у складу са прописима о избору меродавног права одговарајуће државе – у даљем тексту "Обавезне одредбе"). За сваки спор који проистекне из ових општих услова и одредби, као и наших услуга, биће надлежан искључиво одговарајући суд у Алексинцу, Република Србија. Без обзира на горенаведену клаузулу о надлежности, корисник такође може да покрене спор у вези са спровођењем одговарајућих применљивих Обавезних одредби у неком од судова државе у којој борави, а спор против корисника може да се покрене само у судовима државе у којој он борави.

Оригинална верзија ових услова и одредби је преведена и на енглески језик. Преведена верзија је само незваничан превод и из ње не произилазе никаква права. У случају спора око садржаја или тумачења ових услова и одредби или недоследности и неслагања између српске и било које друге верзије ових услова и одредби, у складу са законом се примењује српска верзија, која је финална.

Уколико је било која ставка ових услова и одредби сада или убудуће неважећа, неприменљива или необавезујућа, и даље ће важити све остале ставке. У том случају, таква неважећа одредба ће и даље бити применљива колико то закон дозвољава а ви ћете морати да пристанете на услове сличне онима које прописује неважећа, неспроводива или необавезујућа одредба, у смислу садржаја и намене ових услова и одредби.

13. О e-Booking Србија

Услугу резервације смештаја пружа e-Booking Србија, са пуним називом „Војкан Никодијевић предузетник, Туристичка агенција и агенција за некретнине Сокоинфо Сокобања“, регистрована по законима Републике Србије, са седиштем на адреси Карађорђева ББ/3, 18230 Сокобања, Србија, и регистрована код Агенције за привредне регистре са матичним бројем 62446498. Наш ПИБ је 107028675.

e-Booking Србија има седиште у Сокобањи, Република Србија. e-Booking Србија не прихвата нити сматра својим ни једно друго пребивалиште, ни на једном другом месту, локацији или представништву у свету (такође ни у представништвима својих подружница), осим своје регистроване канцеларије у Сокобањи.