Novosti

Kako doći do Sokobanje, šta videti i šta posetiti u Sokobanji

Sokobanja se nalazi u jugoistočnoj Srbiji na obroncima planine Ozren u kotlini koju čine četiri planine, Ozren, Rtanj, Devica i Bukovik a sve one čine sokobanjsku kotlinu. Sokobanja je od Niša udaljena 55km a od Beograda 210km i do Sokobanje se može doći iz tri pravca, preko Aleksinca sa autoputa Beograd-Niš, iz pravca Boljevca preko Rtnja i iz pravca Knjaževca.
U Sokobanju kada dodjete, a sve zavisi u kom periodu i godišnjem dobu boravite u banji, imate dosta toga i da vidite, obidjete, posetite a takodje i uživate u blagodetima ova srpske banje koja sa pravom nosi i ime SOKOBANJA - SRPSKA KRALJICA TURIZMA, jer kao najstarija banja u Srbiji sa 190 godina bavljenjem organizovanim turizmom ova banja pod Ozrenom je i najposećenija turistička destinacija u Srbiji.
U letnjem periodu kada je i turistička sezona u punom naletu, Sokobanja svim gostima može ponuditi

Akva park Podina Sokobanja

Akva park Podina koji je od centra Sokobanje udaljen 1,5 km i izgradjen je u okviru sportsko-rekreativnog kompleksa Podina. Ovaj zabavni vodeni kompleks izgrađen je na površini od 16 000 m² i može da primi oko 2000 posetilaca. Kompleks sadrži: poluolimpijski bazen sa sportskom opremom, kupalište za odrasle i decu, bazen sa 3 tobogana, u centru vodenog parka je i bar-šank sa pićem, oko svih bazena se nalaze frižideri sa  sladoledima, ležaljke za sunčanje, suncobrani i upravna zgrada sa pratećim sadržajima. Akva park pruža mogućnost celodnevne zabave i rekreacije za sve starosne kategorije posetilaca. U toku leta organizuju se raznovrsni kulturno-zabavni i sportsko-rekreativni sadržaji, kako bi se upotpunio i obogatio boravak posetilaca. Opština Sokobanja je dobila Akva park 2011 godine, a sa radom je počeo 21.06.2012 godine. Dodjite i uživajte!!! 

Sokobanja Bovansko jezero
Izletišta kao što su Lepterija, Ozren, Očno, Kalinovica, Šopur, Barudžije, vodopad Ripaljka, Izvor reke Moravice, Rtanj, etno kafana Deda Mijina vodenica i mnogo drugih su pravo rešenje za Vas u toplim letnjim danima gde uvek možete pranaći adekvatno osveženje i hranu.
Osim izletišta, Sokobanja ima i dva jezera gde možete da se kupate, a ako ste ribolovac onda možete uživati u pecanju rečne ribe na Bovanskom i Vrmdžanskom jezeru.

wellness centar sokobanja


Što se tiče jesenje i zimske turističke ponude Sokobanje, svakako se možemo pohvaliti sa predivnim wellness i spa centrima kao što su Garni hotel Soko Terme*** , Nataly Spa i naravno Hotel Sunce**** gde možete uživati u termo-mineralnim vodama, opustiti i relaksirati svoje telo da biste napunili baterije da nesmetano obavljate svoje radne zadatke.

2 Februar 2022 3969 pregleda