Politika privatnosti

Vaša privatnost nam je važna. Znamo da sve objave ovog tipa to poručuju, ali mi to zaista mislimo. Ukazali ste nam poverenje korišćenjem usluga e-Booking Srbija i mi to cenimo. To znači da smo posvećeni zaštiti i bezbednosti svih ličnih podataka koje nam poverite. Postupamo u interesu svojih korisnika i transparentni smo u vezi sa obradom Vaših ličnih podataka.

Ovaj dokument opisuje kako koristimo i obradjujemo Vaše lične podatke. Nadamo se da ćemo vam preneti ono što želimo da znate na jasan i transparentan način i da vam pritom nećemo previše dosadjivati. Kao dodatak, saznaćete i kako možete da nas kontaktirate ako imate pitanja u vezi sa svojim ličnim podacima, na koja ćemo vrlo rado odgovoriti. Takodje vas molimo da pročitate našu Izjavu o kolačićima koja objašnjava kako e-Booking Srbija koristi kolačiće i druge slične tehnologije. Da biste bolje razumeli šta podrazumevamo pod terminima "putovanje", "pružalac usluge putovanja", "usluga putovanja" i "rezervacija putovanja", pročitajte e-Booking Srbija Uslove i odredbe.

Ukoliko ste i ranije koristili naše usluge, onda znate da e-Booking Srbija nudi ponude za putovanja putem svog veb sajta i mobilnih aplikacija, kao i putem drugih platformi poput partnerskih veb sajtova i društvenih mreža. Verovatno se pitate zašto ovo ističemo. Informacije koje slede ne odnose se samo na jednu ili dve, već na sve ove platforme. Nekoliko platformi, a ista Izjava o zaštiti privatnosti.

Ova Izjava o zaštiti privatnosti odnosi se na bilo koje informacije koje prikupimo putem ovih platformi ili drugih kanala povezanih sa ovim platformama (npr. slanje e-poruka našem korisničkom servisu), što čini čitanje mnogo manje napornim.

U ime e-Booking Srbija obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni e-Booking Srbija odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Moguće je da ćemo menjati Izjavu o zaštiti privatnosti s vremena na vreme. Ukoliko vam je stalo do privatnosti, redovno posećujte ovu stranicu kako biste bili u toku. Ako u Izjavu o zaštiti privatnosti unesemo izmene koje će se odraziti na vas (npr. ukoliko nameravamo da obradjujemo Vaše lične podatke u druge svrhe koje nisu prethodno navedene u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti), obavestićemo vas o tim promenama pre početka novih aktivnosti.

Jedna tužna, ali važna informacija: ukoliko niste saglasni sa Izjavom o zaštiti privatnosti, savetujemo vam da prestanete da koristite naše usluge. Ako se slažete sa našom Izjavom o zaštiti privatnosti, možete na miru da rezervišete svoje sledeće putovanje putem nas. Uživajte!

Kakvu vrstu ličnih podataka prikuplja e-Booking Srbija?

Bez informacija ne možemo da vam pomognemo da rezervišete savršeno putovanje. Stoga kada koristite naše usluge tražimo da nam pružite odredjene informacije. To se obično odnosi na osnovne podatke – Vaše ime, kontakt podatke i podatke o plaćanju. Možete sami da odlučite da li želite da pošaljete posebne zahteve za predstojeće putovanje (na primer, odredjene preferencije). Osim toga, mi prikupljamo podatke i sa Vašeg računara, telefona, tableta ili drugog uredjaja uz pomoć kojeg pristupate našim uslugama. To obuhvata izabrani jezik prikaza stranice, izabranu valutu u prikazu cena kao i najosnovnije podatke o prijavljenom korisniku – njegov ID broj, E-mail i ime. Ni u jednom momentu ne sakupljamo IP adrese niti pretraživače i operativne sisteme koje koristite. Ne postoje situacije u kojima od drugih dobijamo podatke o vama niti automatski prikupljamo druge informacije.

Zašto e-Booking Srbija prikuplja Vaše lične podatke i u koje svrhe ih koristi?

Glavni razlog zbog koga vam tražimo lične podatke je prilično dobar - da bismo vam pomogli da upravljate onlajn rezervacijama putovanja i omogućili da dobijete najbolju uslugu. Vaše lične podatke koristimo i kako bismo vas kontaktirali i obaveštavali o najnovijim posebnim ponudama, kao i drugim proizvodima i uslugama koje mislimo da bi vas mogle zanimati. Podatke ne koristimo ni u jedne druge svrhe.

Na koji način e-Booking Srbija deli Vaše podatke sa trećim stranama?

e-Booking Srbija ni na jedan način ne deli Vaše podatke sa trećim stranama. Primarna svrha je deljenje podataka koji su relevantni za Vaše Putovanje sa Pružaocem usluge putovanja, kako biste mogli da dovršite Rezervaciju putovanja. U nekim slučajevima, na zahtev organa vlasti i na osnovu Zakona, možemo podeliti Vaše informacije sa institucijama vlasti. Ne prodajemo niti iznajmljujemo Vaše lične podatke.

Na koji način e-Booking Srbija obradjuje komunikacije koje vi i pružalac usluge putovanja možete poslati e-Booking Srbija?

e-Booking Srbija može da pomogne vama i pružaocima usluga putovanja u razmeni informacija i zahteva u vezi sa njihovim uslugama i postojećim rezervacijama putovanja, tako što će usmeravati komunikaciju putem e-Booking Srbija veb sajta. Ako želite da saznate više o tome kako e-Booking Srbija prima i obradjuje navedenu komunikaciju, pročitajte više ovde. Saznajte više

Na koji način e-Booking Srbija koristi društvene mreže?

Upotreba društvenih mreža može biti integrisana na razne načine u postojeće usluge e-Booking Srbija, što može da znači da će društvena mreža primiti deo Vaših podataka – ako Vi to dozvolite.

Koje sigurnosne procedure primenjuje e-Booking Srbija kako bi zaštitio Vaše lične podatke?

Primenjujemo razumne i odgovarajuće procedure za sprečavanje neovlašćenog pristupa i zloupotrebe ličnih podataka koje obradjujemo.

Na koji način e-Booking Srbija obradjuje lične podatke dece?

Osim ukoliko je drugačije navedeno, e-Booking Srbija je servis koji možete da koristite samo ako imate više od 18 godina. Lične podatke o deci ne obradjujemo osim godina starosti zbog izračunavanja eventualnog popusta na cenu smeštaja, pansiona i boravišne takse. Ni u jednom momentu ne tražimo ime, sliku, pol ili rasu deteta.

Kako možete da kontrolišete lične podatke koje dajete e-Booking Srbija?

U svakom trenutku imate pravo da proverite lične podatke koje čuvamo o vama. Možete da preko stranice „Moj profil“ da ih u svakom momentu izmenite.

Ko je odgovoran za obradjivanje ličnih podataka na e-Booking Srbija veb sajtu i mobilnim aplikacijama?

e-Booking Srbija sa sedištem u Sokobanji, Republika Srbija, kontroliše obradu ličnih podataka na svojim veb sajtovima i mobilnim aplikacijama.

Koju vrstu ličnih podataka prikuplja e-Booking Srbija?

e-Booking Srbija prikuplja i koristi podatke koje nam dajete. Kada izvršite rezervaciju putovanja, od vas se traži da unesete (najmanje) ime i adresu e-pošte. U zavisnosti od rezervacije putovanja, tj. od zahteva pružaoca usluga, možemo vam zatražiti kućnu adresu i broj telefona.

Ako želite da pozovete naš korisnički servis ili nas kontaktirate na neki drugi način (npr. putem društvenih mreža ili ako želite da komunicirate sa rezervisanim pružaocem usluge putovanja putem nas), i u tim slučajevima ćemo prikupiti Vaše podatke. Gosti takodje mogu da prime poziv za pisanje recenzije kako bi pomogli budućim gostima da pronadju baš ono što traže. Prikupljaćemo podatke koje uvrstite u svoje recenzije, uključujući korisničko ime, ukoliko ga izaberete.

Postoje i neke druge situacije u kojima ćete nam davati podatke. Na primer, ako pretražujete naš veb sajt putem mobilnog uredjaja, možete da odlučite da li želite da omogućite e-Booking Srbija pristup Vašoj trenutnoj lokaciji ili kontakt podacima - to nam pomaže da vam pružimo najbolje moguće usluge i iskustvo (npr. da pregledate naše gradske vodiče, vidite restorane i atrakcije koji su najbliži Vašoj lokaciji ili pogledate druge preporuke). Takodje možete da kreirate korisnički nalog koji vam omogućava da sačuvate lična podešavanja, dodate fotografije, ocenite prethodne rezervacije, kao i da planirate i upravljate budućim, ili iskoristite druge opcije koje su dostupne samo vlasnicima korisničkih naloga (poput podsticaja ili ostalih pogodnosti koje nudimo).

Lični podaci koje nam dajete o drugima

Podatke koje nam dajete o drugima su isključivo zahtevi za potvrdu rezervacije kako bi ste aplicirali za vaučere Ministarstva turizma. U to spada ime i prezime, jedinstveni matični broj gradjana i adresa stanovanja, jer je to minimum podataka kako bi mogli da aplicirate za dobijanje vaučera. Kao ni Vaše podatke, tako ni ove podatke ne delimo sa trećim licima. Moramo da naglasimo da ste vi odgovorni za to da osoba ili osobe čije ste nam lične podatke poverili budu upoznate sa tim da ste to učinili, kao i da razumeju i prihvataju način na koji e-Booking Srbija koristi njihove podatke (kao što je opisano u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti).

Lični podaci koje prikupljamo automatski

Ako se i ne odlučite da rezervišete jedini podaci koji su neophodni za rad internet prezentacije su Vaš izbor jezika (ćirilica po automatizmu) kao i izbor prikaza cena (RSD po automatizmu). Ni u jednom momentu ne sakupljamo niti znamo podatke o Vašoj IP adresi, informacije o hardveru, softveru ili pretraživaču koji koristite, kao ni o operativnom sistemu Vašeg računara, poput verzija aplikacija i Vaših podešavanja jezika. Osim toga, skupljamo informacije o stranicama koje su vam prikazane i taj podatak ne delimo sa trećim stranama.

Ukoliko koristite mobilni uredjaj, prikupljamo i podatke koji identifikuju Vaš mobilni uredjaj, odredjena podešavanja i karakteristike uredjaja, probleme u funkcionisanju aplikacije i druge sistemske aktivnosti. Nakon što rezervišete putovanje, naš sistem registruje kojim putem i sa kog veb sajta ste izvršili rezervaciju ili pristupili veb sajtovima i/ili aplikacijama e-Booking Srbija.

Lični podaci koje smo dobili iz drugih izvora

Ne prikupljamo samo podatke koje nam vi dajete - takodje možemo da primimo informacije o vama od pružaoca usluga. Oni dele podatke o vama sa e-Booking Srbija - to se može dogoditi u slučaju kada imate pitanja ili vam je potrebna pomoć u vezi sa predstojećom rezervacijom, ukoliko dodje do problema povodom Vaše rezervacije putovanja.

Zašto e-Booking Srbija prikuplja i koristi lične podatke?

Podatke koje prikupimo o vama koristimo u razne svrhe. Vaši lični podaci mogu biti upotrebljeni na sledeće načine:

A. Rezervacije putovanja: pre svega, Vaše lične podatke koristimo za dovršavanje i upravljanje Vašom onlajn Rezervacijom putovanja, što je naš ključni aspekt delatnosti! To uključuje komunikaciju u vezi sa Vašom Rezervacijom putovanja, kao što je slanje potvrda, izmena i podsetnika.

B. Korisnički servis: nudimo vam usluge korisničkog servisa i stojimo vam na raspolaganju non-stop. Deljenje relevantnih informacija o vama sa našim globalnim korisničkim servisom, poput podataka o rezervaciji ili Vašem korisničkom nalogu, nam omogućava da vam pružimo odgovore kada je to potrebno - a to uključuje pomoć pri pronalaženju odgovarajućeg pružaoca usluge putovanja i odgovaranje na sva pitanja u vezi sa Vašom rezervacijom putovanja (ili sve ostale nedoumice).

V. Korisnički nalozi: e-Booking Srbija korisnici mogu da kreiraju korisnički nalog na našem veb sajtu ili aplikacijama. Podatke koje nam dajete koristimo za upravljanje korisničkim nalogom, što vam omogućava niz korisnih opcija. Možete da upravljate svojim rezervacijama putovanja, iskoristite posebne ponude, jednostavno napravite nove rezervacije putovanja ili upravljate ličnim podešavanjima. Upravljanje ličnim podešavanjima može da vam omogući kreiranje i deljenje lista, deljenje fotografija, jednostavni pregled prethodno pretraženih usluga putovanja, kao i proveru drugih podataka u vezi sa putovanjem koje ste uneli. Takodje može da vam omogući pregled recenzija koje ste poslali.

G. Marketinške aktivnosti: koristimo Vaše podatke i u marketinške svrhe, koje mogu da obuhvataju upotrebu Vaših kontakt podataka da bismo vam redovno slali novosti u vezi sa našim putnim proizvodima i uslugama. Možete brzo i jednostavno da se odjavite sa liste primalaca marketinških e-poruka u bilo kom trenutku - samo kliknite na link "Odjavite se" koji se nalazi u svakom elektronskom biltenu ili drugoj vrsti komunikacije.

D. Komunikacija s vama: ponekad vas možemo kontaktirati i putem drugih kanala kao što su e-pošta, pošta, telefon ili SMS - odabrani način zavisi od kontakt informacija koje ste prethodno podelili s nama. Takodje obradjujemo poruke koje nam pošaljete. Postoji nekoliko razloga za to:

Obrada i odgovaranje na bilo kakve zahteve koje ste poslali vi ili pružalac usluge putovanja kod koga ste izvršili rezervaciju. e-Booking Srbija gostima i pružaocima usluga putovanja takodje nudi i brojne načine razmene podataka, zahteva i komentara o pružaocima usluga putovanja i postojećim rezervacijama putovanja napravljenim putem e-Booking Srbija veb sajta.

Ako niste dovršili rezervaciju putovanja onlajn, možemo da vas kontaktiramo sa podsetnikom da nastavite sa rezervisanjem. Verujemo da vam je ta dodatna usluga korisna jer vam omogućava da nastavite sa rezervacijom putovanja bez potrebe da ponovo tražite pružaoca usluge putovanja ili unosite podatke rezervacije.

Prilikom korišćenja naših usluga možemo da vam pošaljemo upitnik ili poziv za pisanje recenzije o iskustvu sa e-Booking Srbija ili pružaocem usluge putovanja.

Takodje vam šaljemo i druge vrste materijala koje se odnose na Vašu rezervaciju putovanja, poput informacija o tome kako možete kontaktirati e-Booking Srbija ako vam zatreba pomoć dok ste na putu i podataka za koje smatramo da bi vam mogli biti korisni prilikom planiranja putovanja. Osim toga, šaljemo vam i informacije u vezi sa predstojećim rezervacijama putovanja ili pregled prethodnih rezervacija putovanja koje ste izvršili putem e-Booking Srbija veb sajta.

I u slučaju da nemate predstojeće rezervacije putovanja, možda ćemo vam slati druge administrativne poruke koje mogu da uključuju sigurnosna upozorenja.

Dj. Unapredjenje naših usluga: lične podatke koristimo i u analitičke svrhe. To predstavlja deo našeg nastojanja da poboljšamo svoje usluge i unapredimo korisničko iskustvo, ali ti podaci mogu da se koriste i za testiranje, identifikovanje problema i poboljšanje funkcionalnosti i kvaliteta naših onlajn putnih usluga. Glavni cilj je optimizacija i personalizacija naše onlajn platforme prema Vašim potrebama, kako bi naš veb sajt bio jednostavniji i prijatniji za korišćenje. Težimo da u ove analitičke svrhe koristimo samo podatke pod pseudonimima.

E. Recenzije gostiju i druge informacije u vezi sa destinacijama: tokom i nakon putovanja koje rezervišete putem nas, možemo vas pozvati da napišete recenziju. U ovoj pozivnici se od vas mogu tražiti podaci o Pružaocu usluge putovanja ili destinaciji. Vlasnici korisničkih naloga mogu da izaberu opciju da im se pored recenzije umesto pravog imena prikazuje korisničkog ime (koje je moguće izabrati u okviru podešavanja naloga). Osim toga, vlasnici korisničkih naloga mogu da odaberu opciju anonimnog prikazivanja recenzije. Slanjem recenzije slažete se da ona bude prikazana (kao što je navedeno u Uslovima i odredbama) na npr. relevantnoj stranici sa podacima pružaoca usluge putovanja na našim veb sajtovima, mobilnim aplikacijama, nalozima i aplikacijama društvenih mreža ili na onlajn platformi tog pružaoca usluge putovanja ili veb sajtu poslovnog partnera. Svrha tih recenzija je informisanje drugih putnika o kvalitetu relevantnog pružaoca usluge putovanja, destinaciji koju ste odabrali ili drugim iskustvima koja želite da podelite.

Ž. Snimanje poziva: kada pozovete naš korisnički servis, e-Booking Srbija koristi sistem automatskog prepoznavanja telefonskog broja kako bi povezao Vaš telefonski broj sa postojećim rezervacijama radi uštede vremena. Naš tim za podršku može zatražiti proveru autentičnosti podataka, čime osigurava poverljivost Vaših podataka o rezervaciji. Tokom razgovora sa našim timom korisničkog servisa, moguće je praćenje poziva uživo ili snimanje radi kontrole kvaliteta poziva i obučavanja, što obuhvata korišćenje snimaka u cilju obrade pritužbi ili otkrivanja prevare. Ne snimaju se svi pozivi, a snimci se čuvaju na odredjeno vreme nakon čega se automatski brišu, osim ako e-Booking Srbija ima opravdani razlog da iste zadrži na duži vremenski period, kao na primer kada je reč o istrazi prevare ili u zakonske svrhe.

Z. Promocija bezbedne i pouzdane usluge: kako bismo kreirali pouzdano okruženje za vas, Vaše saputnike, poslovne partnere e-Booking Srbija i naše pružaoce usluga putovanja, možemo koristiti lične podatke za otkrivanje i prevenciju prevare i drugih nezakonitih ili nepoželjnih aktivnosti. Lične podatke možemo koristiti i za procenu rizika, kao i u sigurnosne svrhe, uključujući verifikaciju identiteta korisnika i rezervacija. Može se desiti da u takve svrhe zaustavimo ili pauziramo pojedine rezervacije dok ne završimo postupak procene.

I. Pravne svrhe: konačno, u odredjenim slučajevima možemo iskoristiti Vaše podatke za obradu i rešavanje pravnih sporova, u svrhu istraga i uskladjivanja sa pravilima, kako bismo sproveli uslove korišćenja e-Booking Srbija usluge onlajn rezervacija ili da bismo odgovorili na zakonske zahteve organa vlasti.

Pružanje ličnih podataka e-Booking Srbija je dobrovoljno. Medjutim, u zavisnosti od vrste usluge koju želite da koristite, postoji mogućnost da ne možemo da vam pružimo odredjenu uslugu ukoliko ne prikupimo neke lične podatke. Na primer, ne možemo da obradimo Vašu rezervaciju putovanja ako ne unesete svoje ime i kontakt podatke.

Ukoliko upotrebljavamo automatizovane sisteme za obradu ličnih podataka koji dovode do zakonskih posledica ili značajno utiču na vas, sprovešćemo prikladne mere za zaštitu Vaših prava i sloboda, uključujući i pravo na ljudsku intervenciju.

Gorenavedene lične podatke obradjujemo u skladu sa sledećim pravnim osnovama:

Povodom svrha navedenih u odeljcima A i B, e-Booking Srbija se oslanja na pravni osnov koji podrazumeva da je obrada ličnih podataka neophodna za sprovodjenje odredbi ugovora, odnosno za dovršavanje i upravljanje Vašom rezervacijom putovanja. Ukoliko potrebni lični podaci nisu uneti, e-Booking Srbija ne može da dovrši rezervaciju putovanja, niti da pruži usluge korisničkog servisa. Kada su u pitanju svrhe iz odeljaka od V do Z, e-Booking Srbija se oslanja na opravdani poslovni interes za pružanje svojih usluga, njihovo unapredjenje i sprečavanje prevare. Prilikom korišćenja ličnih podataka u cilju ispunjenja poslovnog interesa e-Booking Srbija ili treće strane, e-Booking Srbija će se uvek truditi da uskladi Vaša prava i interese za zaštitu ličnih podataka sa pravima i interesima e-Booking Srbija i treće strane. Za svrhu pod stavkom I, ukoliko je to primenljivo, e-Booking Srbija se oslanja i na usaglašavanje sa zakonskim obavezama (poput legitimnih zahteva organa za sprovodjenje zakona). Ako je to propisano važećim zakonom, e-Booking Srbija će zatražiti Vaš pristanak pre obrade Vaših ličnih podataka za potrebe direktnog oglašavanja.

Ukoliko želite da uložite prigovor na obradu podataka koja je opisana pod stavkama od V do Z, a nije vam direktno dostupna ova opcija (na primer, u podešavanjima naloga), u kontekstu u kome je to primenljivo, kontaktirajte help@e-booking.rs.

Kako e-Booking Srbija deli Vaše podatke s trećim stranama?

U odredjenim situacijama ćemo podeliti Vaše lične podatke sa trećim osobama. Sa pružaocem usluge putovanja kod koga ste rezervisali: ovaj aspekat je ključan za ono čime se bavimo! Kako biste dovršili svoju rezervaciju putovanja, prenosimo relevantne podatke o rezervaciji pružaocu usluge putovanja kog koga ste rezervisali – ali tek u momentu kada više nemate pravo na otkazivanje rezervacije, tj. od momenta kada ne možete dobiti uplaćena sredstva nazad. U zavisnosti od rezervacije putovanja i pružaoca usluge putovanja, ti podaci mogu uključivati Vaše ime, kontakt podatke, podatke o plaćanju i bilo kakve preferencije ili druge informacije koje ste naglasili prilikom rezervisanja putovanja. Ni u jednom momentu ne delimo podatke o Vašoj platnoj kartici jer ih i sami ne skupljamo. Ako imate pitanja o putovanju, možemo kontaktirati pružaoca usluge putovanja i zamoliti ga da obradi Vaš zahtev. U slučaju sporova o rezervaciji, po potrebi pružaocu usluge putovanja možemo ponuditi informacije o postupku rezervisanja, u cilju razrešenja spora. Te informacije mogu uključivati kopiju Vaše rezervacije kao dokaz da je rezervacija putovanja napravljena.

Sa nadležnim organima: lične podatke otkrivamo licima koja sprovode zakon u meri u kojoj je to potrebno u skladu sa zakonom ili je apsolutno neophodno za prevenciju, otkrivanje i gonjenje kriminalnih radnji i prevare ili ukoliko smo u obavezi da to učinimo iz drugih pravnih razloga. Osim toga, možemo otkriti odredjene lične podatke nadležnim organima kako bismo zaštitili svoja prava ili imovinu, ili prava i imovinu naših poslovnih partnera.

Kako e-Booking Srbija obradjuje komunikaciju izmedju vas i rezervisanog pružaoca usluge putovanja koja se može obavljati putem e-Booking Srbija veb sajta?

e-Booking Srbija vama i pružaocima usluga putovanja nudi razne načine komunikacije u vezi sa uslugama putovanja i postojećim rezervacijama putovanja putem e-Booking Srbija platformi. To znači da i vi i pružalac usluge putovanja imate mogućnost da kontaktirate e-Booking Srbija sa pitanjima u vezi sa rezervacijom putovanja ili sa smeštajnim partnerima putem stranice "Moja rezervacija" na e-Booking Srbija veb sajtu i aplikaciji.

e-Booking Srbija pristupa toj komunikaciji i može da koristi automatske sisteme za proveru, skeniranje i analizu komunikacije u sigurnosne svrhe, radi zaštite od prevare, kako bi osigurao da je ista u skladu sa svim primenljivim zakonima i odredbama, radi istrage u vezi sa potencijalnim kršenjima odredbi, razvoja i poboljšanja proizvoda, istraživanja, analize ponašanja korisnika, kako bi vam ponudio informacije i ponude u skladu sa Vašim interesovanjima, kao i radi bolje tehničke ili korisničke podrške. Zadržavamo pravo blokiranja slanja ili provere komunikacije za koju prema sopstvenom nahodjenju smatramo da sadrži neprimeren ili neželjen sadržaj ili predstavlja rizik za vas, pružaoce usluga smeštaja, e-Booking Srbija ili druge. Imajte u vidu da će e-Booking Srbija primati i čuvati svu komunikaciju koja se odvija putem e-Booking Srbija alatki za komunikaciju.

Na koji način e-Booking Srbija koristi društvene mreže?

U e-Booking Srbija koristimo društvene mreže na razne načine. Jednim delom ih koristimo da bismo omogućili usluge rezervisanja smeštaja onlajn, ali i da bismo promovisali usluge i proizvode naših Pružalaca usluga putovanja, kao i da bismo oglašavali, poboljšavali i olakšavali korišćenje naših usluga. Imate pravo da ne koristite opcije koje omogućavaju društvene mreže.

Logovanje putem svog korisničkog naloga na društvenoj mreži. Nudimo vam mogućnost logovanja na e-Booking Srbija korisnički nalog putem Vašeg naloga na nekoj od društvenih mreža, što znači da nećete morati da pamtite različita korisnička imena i lozinke za različite onlajn servise. Nakon što se jednom ulogujete, uvek ćete se moći da se logujete na svoj e-Booking Srbija nalog koristeći nalog na društvenoj mreži. Takodje, u bilo kom trenutku možete da razdvojite te korisničke naloge ukoliko to želite.

Integrisanje pluginova društvenih mreža. Na veb sajtu i aplikacijama komapnije e-Booking Srbija integrisali smo pluginove za društvene mreže. Kada kliknete na neko dugme (poput Facebook lajkovanja), odredjene informacije se dele putem tih društvenih mreža. Ako ste istovremeno ulogovani u korisnički nalog društvene mreže, pružalac usluge društvene mreže može da poveže te informacije sa Vašim korisničkim nalogom i možda može da prikaže te informacije na Vašem profilu kako bi one bile vidljive drugima u Vašoj mreži.

Druge usluge i opcije društvenih mreža. Možda ćemo integrisati i druge usluge društvenih mreža (poput sistema poruka društvenih mreža) za komunikaciju sa e-Booking Srbija ili Vašim kontaktima u vezi sa našim uslugama. Takodje, i mi možemo da imamo svoje profile na društvenim mrežama i nudimo aplikacije na veb sajtovima nekoliko društvenih mreža. Svaki put kad se povežete sa e-Booking Srbija putem društvenih mreža, Vaš pružalac usluge društvene mreže može da vam dopusti da podelite informacije sa e-Booking Srbija. Ako pristanete da delite, Vaš pružalac usluge društvene mreže će vas uglavnom obavestiti o tome koje tačno informacije delite. Na primer, kad se ulogujete na e-Booking Srbija korisnički nalog putem svog korisničkog naloga na društvenoj mreži, odredjene informacije (na osnovu Vašeg odobrenja pružaocu usluge društvene mreže) mogu biti podeljene sa e-Booking Srbija. Ovo može da uključuje Vašu adresu e-pošte, uzrast ili profilne fotografije sačuvane u Vašem korisničkom nalogu.

Prilikom registracije putem e-Booking Srbija aplikacije za društvene mreže ili povezivanja sa uslugom poruka na društvenoj mreži bez korisničkog naloga na e-Booking Srbija veb sajtu, informacije koje odlučite da delite sa nama mogu uključivati osnovne informacije dostupne na Vašem profilu na društvenim mrežama (uključujući adresu e-pošte, objavljene statuse i listu Vaših kontakata). Te informacije ćemo upotrebiti kako bismo vam pružili uslugu koju ste tražili, na primer, prosledjivanje poruke koju želite da pošaljete nekome od svojih kontakata ili za kreiranje personalizovanog korisničkog iskustva u samoj aplikaciji ili na našem veb sajtu. To znači da ukoliko to želite, možemo da prilagodjavamo usluge Vašim potrebama, povezujemo vas i Vaše prijatelje sa najboljim destinacijama za putovanja i analiziramo i poboljšavamo svoje usluge u vezi sa putovanjima. Vaš pružalac usluge društvene mreže moći će da vam kaže više o tome kako koristi i obradjuje Vaše podatke svaki put kad se putem te društvene mreže povežete sa e-Booking Srbija nalogom, na primer kada pružalac usluge kombinuje lične podatke koje prikuplja dok koristite e-Booking Srbija veb sajt putem njega, sa podacima koje prikuplja kada koristite druge onlajn platforme koje su povezane sa tim pružaocem usluge društvene mreže.

Kakve procedure za bezbednost i čuvanje sprovodi e-Booking Srbija kako bi zaštitila Vaše lične podatke?

Sprovodimo razumne procedure kako bismo sprečili neovlašćen pristup i zloupotrebu ličnih podataka. Za zaštitu i čuvanje ličnih podataka koje ste nam poverili koristimo propisne poslovne sisteme i postupke. Takodje, koristimo bezbednosne procedure, kao i tehnička i fizička ograničenja za pristup i korišćenje ličnih podataka na našim serverima. Pristup ličnim podacima dozvoljen je isključivo ovlašćenom osoblju u poslovne svrhe.

Zadržaćemo Vaše lične podatke koliko god to smatramo neophodnim za korišćenje naših usluga, za pružanje naših usluga vama (uključujući održavanje korisničkog naloga ukoliko je isti kreiran), da bismo poštovali primenljive zakone, rešavali sporove sa bilo kojim stranama, kao i u sve druge svrhe potrebne za obavljanje našeg poslovanja, što uključuje otkrivanje i sprečavanje prevare ili drugih nezakonitih radnji. Svi lični podaci koje čuvamo podležu ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti. Ako imate pitanja o periodu čuvanja odredjenih ličnih podataka o vama koje obradjujemo, molimo vas da nas kontaktirate koristeći informacije u nastavku.

Kako e-Booking Srbija tretira lične podatke dece?

Usluge koje pruža e-Booking Srbija nisu namenjene deci mladjoj od 18 godina. Za decu mladju od 18 godina prikupljamo samo informaciju o starosti deteta ali ne i ime, fotografiju, pol, ili rasu. Ne postoje slučajevi kada e-Booking Srbija može da prikupi i koristi podatke o deci osim broja godina deteta zbog obračuna usluge smeštaja, pansiona i boravišne takse.

Kako možete da kontrolišete lične podatke koje ste dali e-Booking Srbija?

Želimo da imate kontrolu nad time kako mi koristimo Vaše lične podatke. U svakom momentu možete da kroz opciju „Moj profil“ obrišete sve podatke koji nisu obavezni – Vaša adresa i Vaš broj telefona. Vaše ime i E-mail adresa su jedini podaci koji su obavezni. Vaše ime možete promeniti, ali ne i Vašu E-mail adresu.

U situacijama u kojima koristimo Vaše lične podatke na osnovu Vašeg pristanka, imate pravo da bilo kada povučete taj pristanak, ako je to u skladu sa važećim zakonom. Osim toga, u okolnostima u kojima Vaše podatke obradjujemo na osnovu legitimnog interesa ili interesa od javnog značaja, imate pravo da u bilo kom trenutku uložite prigovor na upotrebu Vaših ličnih podataka u skladu sa važećim zakonom.

Oslanjamo se na to da ćete se pobrinuti da svi Vaši lični podaci budu potpuni, tačni i aktuelni. Molimo vas da nas što pre obavestite o bilo kakvim promenama ili greškama u vezi sa Vašim ličnim podacima.

Ukoliko vam bilo koji lični podaci koje čuvamo o vama nisu dostupni putem našeg veb sajta/aplikacija, možete besplatno da nam pošaljete svoj zahtev. Molimo vas da kontaktirate naše odgovorno lice za zaštitu podataka na help@e-booking.rs sa svim zahtevima koji se odnose na ovu Izjavu o zaštiti privatnosti, ako želite da se pozovete na neko od svojih prava ili uložite žalbu. Možete i da se obratite lokalnim vlastima zaduženim za zaštitu podataka.

Ukoliko želite da uložite prigovor na obradu Vaših ličnih podataka na osnovu legitimnog interesa, a nije vam direktno dostupna ova opcija, molimo vas da nas kontaktirate na help@e-booking.rs.

Ko je odgovoran za obradu ličnih podataka na e-Booking Srbija veb sajtu i kako možete da nas kontaktirate?

e-Booking Srbija kontroliše obradu ličnih podataka kao što je opisano u ovoj Izjavi o zaštiti privatnosti. e-Booking Srbija privatna preduzetnička sa punim nazivom „Vojkan Nikodijević preduzetnik, Turistička agencija i agencija za nekretnine Sokoinfo Sokobanja“, registrovana po zakonima Republike Srbije, sa sedištem na adresi Karadjordjeva BB/3, 18230 Sokobanja, Srbija.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom Izjavom o zaštiti privatnosti ili tome kako obradjujemo Vaše lične podatke, molimo vas da kontaktirate naše odgovorno lice za zaštitu podataka na help@e-booking.rs i odgovorićemo vam što pre. Ako imate pitanja o svojoj rezervaciji, molimo vas da se obratite našem timu korisničke podrške putem kontakt stranice Korisničkog servisa.

Izjava o kolačićima

Prilikom upotrebe naših onlajn servisa i aplikacija, kolačići i druge tehnologije za praćenje se koriste na razne načine, npr. za funkcionisanje e-Booking Srbija veb sajta, analizu posećenosti ili u marketinške svrhe. Ove tehnologije koristimo isključivo mi.

Šta je kolačić?

Kolačić je mala količina podataka koju veb sajt čuva u pretraživaču Vašeg kompjutera ili na Vašem mobilnom uredjaju. Takozvani "kolačići prve strane" su kolačići koje koristimo koja upravlja domenom na kojem se kolačići koriste. Iz tog razloga su ovde kolačići e-Booking Srbija "kolačići prve strane". U slučaju da dopustimo drugima da koriste kolačiće putem e-Booking Srbija veb sajta i aplikacija, to će onda biti "kolačići treće strane".

Postoji razlika izmedju privremenih i trajnih kolačića. Privremeni kolačići postoje samo dok ne zatvorite svoj pretraživač. Trajni kolačići imaju duži rok trajanja i ne brišu se automatski kada zatvorite pretraživač. Mi se trudimo da koristimo kolačiće ili da omogućimo korišćenje kolačića s trajanjem sve dok ne zatvorite pretraživač. Samo u specijalnim slučajevima, kao što je izbor jezika ili valute prikaza, kolačić traje duže od navedenog perioda.

Osim kolačića, ne koriste se druge tehnologije za praćenje. Sve ove tehnologije zajedno se u ovim Pravilima o kolačićima nazivaju "kolačići".

Naš veb sajt i aplikacije koriste kolačiće u različite svrhe:

Tehnički kolačići: Pokušavamo da obezbedimo napredan i jednostavan veb sajt za sve naše posetioce, kao i aplikacije koje se automatski prilagodjavaju potrebama i željama posetilaca. Kako bismo to postigli, koristimo tehničke kolačiće za prikazivanje i funkcionisanje našeg veb sajta, kao i za kreiranje Vašeg korisničkog naloga, prijavu i uredjivanje rezervacija. Tehnički kolačići su u potpunosti neophodni za ispravno funkcionisanje našeg veb sajta.

Analitički kolačići: Ove kolačiće ne koristimo već se analitički podaci upisuju u bazu, ali bez ijednog Vašeg podatka.

Komercijalni kolačići: Ne koristimo nijedne komercijalne kolačiće niti kolačiće trećih strana.

Koje su Vaše opcije?

Za više informacija o kolačićima i o njihovom upravljanju ili brisanju posetite allaboutcookies.org i sekciju za pomoć u svom pretraživaču. U podešavanjima pretraživača kao što su Internet Eksplorer, Safari, Firefoks ili Gugl Hrom, možete odrediti koje kolačiće ćete prihvatiti, a koje ćete odbiti. Mesto na kojem možete pronaći podešavanja zavisi od vrste Vašeg pretraživača. Putem opcije "Pomoć" u svom pretraživaču pronadjite podešavanja koja su vam potrebna.

Ukoliko odaberete opciju da ne želite da prihvatite odredjene tehničke i/ili funkcionalne kolačiće, možda nećete moći da koristite neke od funkcija na našem veb sajtu.

Analitika. U svrhu prikupljanja podataka za analitičke svrhe ne koristimo niti jednu alatku koja može da skuplja podatke o Vama (kao Google Analytics, Facebook Pixel, …). Za prikupljanje podataka koristimo internu skriptu koja može koristiti samo gore navedene kolačiće.

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom Izjavom o kolačićima, molimo vas da pošaljete e-poruku na help@e-booking.rs. Ova Izjava o kolačićima je podložna povremenim izmenama, stoga redovno posećujte ovu stranicu kako biste bili upućeni u eventualne promene.