Политика приватности

Ваша приватност нам је важна. Знамо да све објаве овог типа то поручују, али ми то заиста мислимо. Указали сте нам поверење коришћењем услуга e-Booking Србија и ми то ценимо. То значи да смо посвећени заштити и безбедности свих личних података које нам поверите. Поступамо у интересу својих корисника и транспарентни смо у вези са обрадом Ваших личних података.

Овај документ описује како користимо и обрађујемо Ваше личне податке. Надамо се да ћемо вам пренети оно што желимо да знате на јасан и транспарентан начин и да вам притом нећемо превише досађивати. Као додатак, сазнаћете и како можете да нас контактирате ако имате питања у вези са својим личним подацима, на која ћемо врло радо одговорити. Такође вас молимо да прочитате нашу Изјаву о колачићима која објашњава како e-Booking Србија користи колачиће и друге сличне технологије. Да бисте боље разумели шта подразумевамо под терминима "смештај", "пружалац услуге смештаја", "услуга смештаја" и "резервација смештаја", прочитајте e-Booking Србија Услове и одредбе.

Уколико сте и раније користили наше услуге, онда знате да e-Booking Србија нуди понуде за смештај путем свог веб сајта и мобилних апликација, као и путем других платформи попут партнерских веб сајтова и друштвених мрежа. Вероватно се питате зашто ово истичемо. Информације које следе не односе се само на једну или две, већ на све ове платформе. Неколико платформи, а иста Изјава о заштити приватности.

Ова Изјава о заштити приватности односи се на било које информације које прикупимо путем ових платформи или других канала повезаних са овим платформама (нпр. слање е-порука нашем корисничком сервису), што чини читање много мање напорним.

У име e-Booking Србија обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалититне услуге. Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се избришу са маилинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени e-Booking Србија одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Могуће је да ћемо мењати Изјаву о заштити приватности с времена на време. Уколико вам је стало до приватности, редовно посећујте ову страницу како бисте били у току. Ако у Изјаву о заштити приватности унесемо измене које ће се одразити на вас (нпр. уколико намеравамо да обрађујемо Ваше личне податке у друге сврхе које нису претходно наведене у овој Изјави о заштити приватности), обавестићемо вас о тим променама пре почетка нових активности.

Једна тужна, али важна информација: уколико нисте сагласни са Изјавом о заштити приватности, саветујемо вам да престанете да користите наше услуге. Ако се слажете са нашом Изјавом о заштити приватности, можете на миру да резервишете своје следећи смештај путем нас. Уживајте!

Какву врсту личних података прикупља e-Booking Србија?

Без информација не можемо да вам помогнемо да резервишете савршен смештај. Стога када користите наше услуге тражимо да нам пружите одређене информације. То се обично односи на основне податке – Ваше име, контакт податке и податке о плаћању. Можете сами да одлучите да ли желите да пошаљете посебне захтеве за предстојећи смештај (на пример, одређене преференције). Осим тога, ми прикупљамо податке и са Вашег рачунара, телефона, таблета или другог уређаја уз помоћ којег приступате нашим услугама. То обухвата изабрани језик приказа странице, изабрану валуту у приказу цена као и најосновније податке о пријављеном кориснику – његов ИД број, Е-маил и име. Ни у једном моменту не сакупљамо ИП адресе нити претраживаче и оперативне системе које користите. Не постоје ситуације у којима од других добијамо податке о вама нити аутоматски прикупљамо друге информације.

Зашто e-Booking Србија прикупља Ваше личне податке и у које сврхе их користи?

Главни разлог због кога вам тражимо личне податке је прилично добар - да бисмо вам помогли да управљате онлајн резервацијама смештаја и омогућили да добијете најбољу услугу. Ваше личне податке користимо и како бисмо вас контактирали и обавештавали о најновијим посебним понудама, као и другим производима и услугама које мислимо да би вас могле занимати. Податке не користимо ни у једне друге сврхе.

На који начин e-Booking Србија дели Ваше податке са трећим странама?

е-Booking Србија ни на један начин не дели Ваше податке са трећим странама. Примарна сврха је дељење података који су релевантни за Ваш смештај са Пружаоцем услуге смештаја, како бисте могли да довршите Резервацију смештаја. У неким случајевима, на захтев органа власти и на основу Закона, можемо поделити Ваше информације са институцијама власти. Не продајемо нити изнајмљујемо Ваше личне податке.

На који начин e-Booking Србија обрађује комуникације које ви и пружалац услуге смештаја можете послати e-Booking Србија?

e-Booking Србија може да помогне вама и пружаоцима услуга смештаја у размени информација и захтева у вези са њиховим услугама и постојећим резервацијама смештаја, тако што ће усмеравати комуникацију путем e-Booking Србија веб сајта. Ако желите да сазнате више о томе како e-Booking Србија прима и обрађује наведену комуникацију, прочитајте више овде. Сазнајте више

На који начин e-Booking Србија користи друштвене мреже?

Употреба друштвених мрежа може бити интегрисана на разне начине у постојеће услуге e-Booking Србија, што може да значи да ће друштвена мрежа примити део Ваших података – ако Ви то дозволите.

Које сигурносне процедуре примењује e-Booking Србија како би заштитио Ваше личне податке?

Примењујемо разумне и одговарајуће процедуре за спречавање неовлашћеног приступа и злоупотребе личних података које обрађујемо.

На који начин e-Booking Србија обрађује личне податке деце?

Осим уколико је другачије наведено, e-Booking Србија је сервис који можете да користите само ако имате више од 18 година. Личне податке о деци не обрађујемо осим година старости због израчунавања евентуалног попуста на цену смештаја, пансиона и боравишне таксе. Ни у једном моменту не тражимо име, слику, пол или расу детета.

Како можете да контролишете личне податке које дајете e-Booking Србија?

У сваком тренутку имате право да проверите личне податке које чувамо о вама. Можете да преко странице „Мој профил“ да их у сваком моменту измените.

Ко је одговоран за обрађивање личних података на e-Booking Србија веб сајту и мобилним апликацијама?

e-Booking Србија са седиштем у Сокобањи, Република Србија, контролише обраду личних података на својим веб сајтовима и мобилним апликацијама.

Коју врсту личних података прикупља e-Booking Србија?

e-Booking Србија прикупља и користи податке које нам дајете. Када извршите резервацију смештаја, од вас се тражи да унесете (најмање) име и адресу е-поште. У зависности од резервације смештаја, тј. од захтева пружаоца услуга, можемо вам затражити кућну адресу и број телефона.

Ако желите да позовете наш кориснички сервис или нас контактирате на неки други начин (нпр. путем друштвених мрежа или ако желите да комуницирате са резервисаним пружаоцем услуге смештаја путем нас), и у тим случајевима ћемо прикупити Ваше податке. Гости такође могу да приме позив за писање рецензије како би помогли будућим гостима да пронађу баш оно што траже. Прикупљаћемо податке које уврстите у своје рецензије, укључујући корисничко име, уколико га изаберете.

Постоје и неке друге ситуације у којима ћете нам давати податке. На пример, ако претражујете наш веб сајт путем мобилног уређаја, можете да одлучите да ли желите да омогућите e-Booking Србија приступ Вашој тренутној локацији или контакт подацима - то нам помаже да вам пружимо најбоље могуће услуге и искуство (нпр. да прегледате наше градске водиче, видите ресторане и атракције који су најближи Вашој локацији или погледате друге препоруке). Такође можете да креирате кориснички налог који вам омогућава да сачувате лична подешавања, додате фотографије, оцените претходне резервације, као и да планирате и управљате будућим, или искористите друге опције које су доступне само власницима корисничких налога (попут подстицаја или осталих погодности које нудимо).

Лични подаци које нам дајете о другима

Податке које нам дајете о другима су искључиво захтеви за потврду резервације како би сте аплицирали за ваучере Министарства туризма. У то спада име и презиме, јединствени матични број грађана и адреса становања, јер је то минимум података како би могли да аплицирате за добијање ваучера. Као ни Ваше податке, тако ни ове податке не делимо са трећим лицима. Морамо да нагласимо да сте ви одговорни за то да особа или особе чије сте нам личне податке поверили буду упознате са тим да сте то учинили, као и да разумеју и прихватају начин на који e-Booking Србија користи њихове податке (као што је описано у овој Изјави о заштити приватности).

Лични подаци које прикупљамо аутоматски

Ако се и не одлучите да резервишете једини подаци који су неопходни за рад интернет презентације су Ваш избор језика (ћирилица по аутоматизму) као и избор приказа цена (РСД по аутоматизму). Ни у једном моменту не сакупљамо нити знамо податке о Вашој ИП адреси, информације о хардверу, софтверу или претраживачу који користите, као ни о оперативном систему Вашег рачунара, попут верзија апликација и Ваших подешавања језика. Осим тога, скупљамо информације о страницама које су вам приказане и тај податак не делимо са трећим странама.

Уколико користите мобилни уређај, прикупљамо и податке који идентификују Ваш мобилни уређај, одређена подешавања и карактеристике уређаја, проблеме у функционисању апликације и друге системске активности. Након што резервишете смештај, наш систем региструје којим путем и са ког веб сајта сте извршили резервацију или приступили веб сајтовима и/или апликацијама e-Booking Србија.

Лични подаци које смо добили из других извора

Не прикупљамо само податке које нам ви дајете - такође можемо да примимо информације о вама од пружаоца услуга. Они деле податке о вама са e-Booking Србија - то се може догодити у случају када имате питања или вам је потребна помоћ у вези са предстојећом резервацијом, уколико дође до проблема поводом Ваше резервације смештаја.

Зашто e-Booking Србија прикупља и користи личне податке?

Податке које прикупимо о вама користимо у разне сврхе. Ваши лични подаци могу бити употребљени на следеће начине:

А. Резервације смештаја: пре свега, Ваше личне податке користимо за довршавање и управљање Вашом онлајн Резервацијом смештаја, што је наш кључни аспект делатности! То укључује комуникацију у вези са Вашом Резервацијом смештаја, као што је слање потврда, измена и подсетника.

Б. Кориснички сервис: нудимо вам услуге корисничког сервиса и стојимо вам на располагању нон-стоп. Дељење релевантних информација о вама са нашим глобалним корисничким сервисом, попут података о резервацији или Вашем корисничком налогу, нам омогућава да вам пружимо одговоре када је то потребно - а то укључује помоћ при проналажењу одговарајућег пружаоца услуге смештаја и одговарање на сва питања у вези са Вашом резервацијом смештаја (или све остале недоумице).

В. Кориснички налози: e-Booking Србија корисници могу да креирају кориснички налог на нашем веб сајту или апликацијама. Податке које нам дајете користимо за управљање корисничким налогом, што вам омогућава низ корисних опција. Можете да управљате својим резервацијама смештаја, искористите посебне понуде, једноставно направите нове резервације смештаја или управљате личним подешавањима. Управљање личним подешавањима може да вам омогући креирање и дељење листа, дељење фотографија, једноставни преглед претходно претражених услуга смештаја, као и проверу других података у вези са смештајем које сте унели. Такође може да вам омогући преглед рецензија које сте послали.

Г. Маркетиншке активности: користимо Ваше податке и у маркетиншке сврхе, које могу да обухватају употребу Ваших контакт података да бисмо вам редовно слали новости у вези са нашим путним производима и услугама. Можете брзо и једноставно да се одјавите са листе прималаца маркетиншких е-порука у било ком тренутку - само кликните на линк "Одјавите се" који се налази у сваком електронском билтену или другој врсти комуникације.

Д. Комуникација с вама: понекад вас можемо контактирати и путем других канала као што су е-пошта, пошта, телефон или СМС - одабрани начин зависи од контакт информација које сте претходно поделили с нама. Такође обрађујемо поруке које нам пошаљете. Постоји неколико разлога за то:

Обрада и одговарање на било какве захтеве које сте послали ви или пружалац услуге смештаја код кога сте извршили резервацију. e-Booking Србија гостима и пружаоцима услуга смештаја такође нуди и бројне начине размене података, захтева и коментара о пружаоцима услуга смештаја и постојећим резервацијама смештаја направљеним путем e-Booking Србија веб сајта.

Ако нисте довршили резервацију смештаја онлајн, можемо да вас контактирамо са подсетником да наставите са резервисањем. Верујемо да вам је та додатна услуга корисна јер вам омогућава да наставите са резервацијом смештаја без потребе да поново тражите пружаоца услуге смештаја или уносите податке резервације.

Приликом коришћења наших услуга можемо да вам пошаљемо упитник или позив за писање рецензије о искуству са e-Booking Србија или пружаоцем услуге смештаја.

Такође вам шаљемо и друге врсте материјала које се односе на Вашу резервацију смештаја, попут информација о томе како можете контактирати e-Booking Србија ако вам затреба помоћ док сте на путу и података за које сматрамо да би вам могли бити корисни приликом планирања смештаја. Осим тога, шаљемо вам и информације у вези са предстојећим резервацијама смештаја или преглед претходних резервација смештаја које сте извршили путем e-Booking Србија веб сајта.

И у случају да немате предстојеће резервације смештаја, можда ћемо вам слати друге административне поруке које могу да укључују сигурносна упозорења.

Ђ. Унапређење наших услуга: личне податке користимо и у аналитичке сврхе. То представља део нашег настојања да побољшамо своје услуге и унапредимо корисничко искуство, али ти подаци могу да се користе и за тестирање, идентификовање проблема и побољшање функционалности и квалитета наших онлајн путних услуга. Главни циљ је оптимизација и персонализација наше онлајн платформе према Вашим потребама, како би наш веб сајт био једноставнији и пријатнији за коришћење. Тежимо да у ове аналитичке сврхе користимо само податке под псеудонимима.

Е. Рецензије гостију и друге информације у вези са дестинацијама: током и након смештаја које резервишете путем нас, можемо вас позвати да напишете рецензију. У овој позивници се од вас могу тражити подаци о Пружаоцу услуге смештаја или дестинацији. Власници корисничких налога могу да изаберу опцију да им се поред рецензије уместо правог имена приказује корисничког име (које је могуће изабрати у оквиру подешавања налога). Осим тога, власници корисничких налога могу да одаберу опцију анонимног приказивања рецензије. Слањем рецензије слажете се да она буде приказана (као што је наведено у Условима и одредбама) на нпр. релевантној страници са подацима пружаоца услуге смештаја на нашим веб сајтовима, мобилним апликацијама, налозима и апликацијама друштвених мрежа или на онлајн платформи тог пружаоца услуге смештаја или веб сајту пословног партнера. Сврха тих рецензија је информисање других путника о квалитету релевантног пружаоца услуге смештаја, дестинацији коју сте одабрали или другим искуствима која желите да поделите.

Ж. Снимање позива: када позовете наш кориснички сервис, e-Booking Србија користи систем аутоматског препознавања телефонског броја како би повезао Ваш телефонски број са постојећим резервацијама ради уштеде времена. Наш тим за подршку може затражити проверу аутентичности података, чиме осигурава поверљивост Ваших података о резервацији. Током разговора са нашим тимом корисничког сервиса, могуће је праћење позива уживо или снимање ради контроле квалитета позива и обучавања, што обухвата коришћење снимака у циљу обраде притужби или откривања преваре. Не снимају се сви позиви, а снимци се чувају на одређено време након чега се аутоматски бришу, осим ако e-Booking Србија има оправдани разлог да исте задржи на дужи временски период, као на пример када је реч о истрази преваре или у законске сврхе.

З. Промоција безбедне и поуздане услуге: како бисмо креирали поуздано окружење за вас, Ваше сапутнике, пословне партнере e-Booking Србија и наше пружаоце услуга смештаја, можемо користити личне податке за откривање и превенцију преваре и других незаконитих или непожељних активности. Личне податке можемо користити и за процену ризика, као и у сигурносне сврхе, укључујући верификацију идентитета корисника и резервација. Може се десити да у такве сврхе зауставимо или паузирамо поједине резервације док не завршимо поступак процене.

И. Правне сврхе: коначно, у одређеним случајевима можемо искористити Ваше податке за обраду и решавање правних спорова, у сврху истрага и усклађивања са правилима, како бисмо спровели услове коришћења e-Booking Србија услуге онлајн резервација или да бисмо одговорили на законске захтеве органа власти.

Пружање личних података e-Booking Србија је добровољно. Међутим, у зависности од врсте услуге коју желите да користите, постоји могућност да не можемо да вам пружимо одређену услугу уколико не прикупимо неке личне податке. На пример, не можемо да обрадимо Вашу резервацију смештаја ако не унесете своје име и контакт податке.

Уколико употребљавамо аутоматизоване системе за обраду личних података који доводе до законских последица или значајно утичу на вас, спровешћемо прикладне мере за заштиту Ваших права и слобода, укључујући и право на људску интервенцију.

Горенаведене личне податке обрађујемо у складу са следећим правним основама:

Поводом сврха наведених у одељцима А и Б, e-Booking Србија се ослања на правни основ који подразумева да је обрада личних података неопходна за спровођење одредби уговора, односно за довршавање и управљање Вашом резервацијом смештаја. Уколико потребни лични подаци нису унети, e-Booking Србија не може да доврши резервацију смештаја, нити да пружи услуге корисничког сервиса. Када су у питању сврхе из одељака од В до З, e-Booking Србија се ослања на оправдани пословни интерес за пружање својих услуга, њихово унапређење и спречавање преваре. Приликом коришћења личних података у циљу испуњења пословног интереса e-Booking Србија или треће стране, e-Booking Србија ће се увек трудити да усклади Ваша права и интересе за заштиту личних података са правима и интересима e-Booking Србија и треће стране. За сврху под ставком И, уколико је то применљиво, e-Booking Србија се ослања и на усаглашавање са законским обавезама (попут легитимних захтева органа за спровођење закона). Ако је то прописано важећим законом, e-Booking Србија ће затражити Ваш пристанак пре обраде Ваших личних података за потребе директног оглашавања.

Уколико желите да уложите приговор на обраду података која је описана под ставкама од В до З, а није вам директно доступна ова опција (на пример, у подешавањима налога), у контексту у коме је то применљиво, контактирајте help@e-booking.rs.

Како e-Booking Србија дели Ваше податке с трећим странама?

У одређеним ситуацијама ћемо поделити Ваше личне податке са трећим особама. Са пружаоцем услуге смештаја код кога сте резервисали: овај аспекат је кључан за оно чиме се бавимо! Како бисте довршили своју резервацију смештаја, преносимо релевантне податке о резервацији пружаоцу услуге смештаја ког кога сте резервисали – али тек у моменту када више немате право на отказивање резервације, тј. од момента када не можете добити уплаћена средства назад. У зависности од резервације смештаја и пружаоца услуге смештаја, ти подаци могу укључивати Ваше име, контакт податке, податке о плаћању и било какве преференције или друге информације које сте нагласили приликом резервисања смештаја. Ни у једном моменту не делимо податке о Вашој платној картици јер их и сами не скупљамо. Ако имате питања о путовању, можемо контактирати пружаоца услуге смештаја и замолити га да обради Ваш захтев. У случају спорова о резервацији, по потреби пружаоцу услуге смештаја можемо понудити информације о поступку резервисања, у циљу разрешења спора. Те информације могу укључивати копију Ваше резервације као доказ да је резервација смештаја направљена.

Са надлежним органима: личне податке откривамо лицима која спроводе закон у мери у којој је то потребно у складу са законом или је апсолутно неопходно за превенцију, откривање и гоњење криминалних радњи и преваре или уколико смо у обавези да то учинимо из других правних разлога. Осим тога, можемо открити одређене личне податке надлежним органима како бисмо заштитили своја права или имовину, или права и имовину наших пословних партнера.

Како e-Booking Србија обрађује комуникацију између вас и резервисаног пружаоца услуге смештаја која се може обављати путем e-Booking Србија веб сајта?

e-Booking Србија вама и пружаоцима услуга смештаја нуди разне начине комуникације у вези са услугама смештаја и постојећим резервацијама смештаја путем e-Booking Србија платформи. То значи да и ви и пружалац услуге смештаја имате могућност да контактирате e-Booking Србија са питањима у вези са резервацијом смештаја или са смештајним партнерима путем странице "Моја резервација" на e-Booking Србија веб сајту и апликацији.

e-Booking Србија приступа тој комуникацији и може да користи аутоматске системе за проверу, скенирање и анализу комуникације у сигурносне сврхе, ради заштите од преваре, како би осигурао да је иста у складу са свим применљивим законима и одредбама, ради истраге у вези са потенцијалним кршењима одредби, развоја и побољшања производа, истраживања, анализе понашања корисника, како би вам понудио информације и понуде у складу са Вашим интересовањима, као и ради боље техничке или корисничке подршке. Задржавамо право блокирања слања или провере комуникације за коју према сопственом нахођењу сматрамо да садржи непримерен или нежељен садржај или представља ризик за вас, пружаоце услуга смештаја, e-Booking Србија или друге. Имајте у виду да ће e-Booking Србија примати и чувати сву комуникацију која се одвија путем e-Booking Србија алатки за комуникацију.

На који начин e-Booking Србија користи друштвене мреже?

У e-Booking Србија користимо друштвене мреже на разне начине. Једним делом их користимо да бисмо омогућили услуге резервисања смештаја онлајн, али и да бисмо промовисали услуге и производе наших Пружалаца услуга смештаја, као и да бисмо оглашавали, побољшавали и олакшавали коришћење наших услуга. Имате право да не користите опције које омогућавају друштвене мреже.

Логовање путем свог корисничког налога на друштвеној мрежи. Нудимо вам могућност логовања на e-Booking Србија кориснички налог путем Вашег налога на некој од друштвених мрежа, што значи да нећете морати да памтите различита корисничка имена и лозинке за различите онлајн сервисе. Након што се једном улогујете, увек ћете се моћи да се логујете на свој e-Booking Србија налог користећи налог на друштвеној мрежи. Такође, у било ком тренутку можете да раздвојите те корисничке налоге уколико то желите.

Интегрисање плугинова друштвених мрежа. На веб сајту и апликацијама комапније e-Booking Србија интегрисали смо плугинове за друштвене мреже. Када кликнете на неко дугме (попут Фацебоок лајковања), одређене информације се деле путем тих друштвених мрежа. Ако сте истовремено улоговани у кориснички налог друштвене мреже, пружалац услуге друштвене мреже може да повеже те информације са Вашим корисничким налогом и можда може да прикаже те информације на Вашем профилу како би оне биле видљиве другима у Вашој мрежи.

Друге услуге и опције друштвених мрежа. Можда ћемо интегрисати и друге услуге друштвених мрежа (попут система порука друштвених мрежа) за комуникацију са e-Booking Србија или Вашим контактима у вези са нашим услугама. Такође, и ми можемо да имамо своје профиле на друштвеним мрежама и нудимо апликације на веб сајтовима неколико друштвених мрежа. Сваки пут кад се повежете са e-Booking Србија путем друштвених мрежа, Ваш пружалац услуге друштвене мреже може да вам допусти да поделите информације са e-Booking Србија. Ако пристанете да делите, Ваш пружалац услуге друштвене мреже ће вас углавном обавестити о томе које тачно информације делите. На пример, кад се улогујете на e-Booking Србија кориснички налог путем свог корисничког налога на друштвеној мрежи, одређене информације (на основу Вашег одобрења пружаоцу услуге друштвене мреже) могу бити подељене са e-Booking Србија. Ово може да укључује Вашу адресу е-поште, узраст или профилне фотографије сачуване у Вашем корисничком налогу.

Приликом регистрације путем e-Booking Србија апликације за друштвене мреже или повезивања са услугом порука на друштвеној мрежи без корисничког налога на e-Booking Србија веб сајту, информације које одлучите да делите са нама могу укључивати основне информације доступне на Вашем профилу на друштвеним мрежама (укључујући адресу е-поште, објављене статусе и листу Ваших контаката). Те информације ћемо употребити како бисмо вам пружили услугу коју сте тражили, на пример, прослеђивање поруке коју желите да пошаљете некоме од својих контаката или за креирање персонализованог корисничког искуства у самој апликацији или на нашем веб сајту. То значи да уколико то желите, можемо да прилагођавамо услуге Вашим потребама, повезујемо вас и Ваше пријатеље са најбољим дестинацијама за смаштај и анализирамо и побољшавамо своје услуге у вези са смештајем. Ваш пружалац услуге друштвене мреже моћи ће да вам каже више о томе како користи и обрађује Ваше податке сваки пут кад се путем те друштвене мреже повежете са e-Booking Србија налогом, на пример када пружалац услуге комбинује личне податке које прикупља док користите e-Booking Србија веб сајт путем њега, са подацима које прикупља када користите друге онлајн платформе које су повезане са тим пружаоцем услуге друштвене мреже.

Какве процедуре за безбедност и чување спроводи e-Booking Србија како би заштитила Ваше личне податке?

Спроводимо разумне процедуре како бисмо спречили неовлашћен приступ и злоупотребу личних података. За заштиту и чување личних података које сте нам поверили користимо прописне пословне системе и поступке. Такође, користимо безбедносне процедуре, као и техничка и физичка ограничења за приступ и коришћење личних података на нашим серверима. Приступ личним подацима дозвољен је искључиво овлашћеном особљу у пословне сврхе.

Задржаћемо Ваше личне податке колико год то сматрамо неопходним за коришћење наших услуга, за пружање наших услуга вама (укључујући одржавање корисничког налога уколико је исти креиран), да бисмо поштовали применљиве законе, решавали спорове са било којим странама, као и у све друге сврхе потребне за обављање нашег пословања, што укључује откривање и спречавање преваре или других незаконитих радњи. Сви лични подаци које чувамо подлежу овој Изјави о заштити приватности. Ако имате питања о периоду чувања одређених личних података о вама које обрађујемо, молимо вас да нас контактирате користећи информације у наставку.

Како e-Booking Србија третира личне податке деце?

Услуге које пружа e-Booking Србија нису намењене деци млађој од 18 година. За децу млађу од 18 година прикупљамо само информацију о старости детета али не и име, фотографију, пол, или расу. Не постоје случајеви када e-Booking Србија може да прикупи и користи податке о деци осим броја година детета због обрачуна услуге смештаја, пансиона и боравишне таксе.

Како можете да контролишете личне податке које сте дали e-Booking Србија?

Желимо да имате контролу над тиме како ми користимо Ваше личне податке. У сваком моменту можете да кроз опцију „Мој профил“ обришете све податке који нису обавезни – Ваша адреса и Ваш број телефона. Ваше име и Е-маил адреса су једини подаци који су обавезни. Ваше име можете променити, али не и Вашу Е-маил адресу.

У ситуацијама у којима користимо Ваше личне податке на основу Вашег пристанка, имате право да било када повучете тај пристанак, ако је то у складу са важећим законом. Осим тога, у околностима у којима Ваше податке обрађујемо на основу легитимног интереса или интереса од јавног значаја, имате право да у било ком тренутку уложите приговор на употребу Ваших личних података у складу са важећим законом.

Ослањамо се на то да ћете се побринути да сви Ваши лични подаци буду потпуни, тачни и актуелни. Молимо вас да нас што пре обавестите о било каквим променама или грешкама у вези са Вашим личним подацима.

Уколико вам било који лични подаци које чувамо о вама нису доступни путем нашег веб сајта/апликација, можете бесплатно да нам пошаљете свој захтев. Молимо вас да контактирате наше одговорно лице за заштиту података на help@e-booking.rs са свим захтевима који се односе на ову Изјаву о заштити приватности, ако желите да се позовете на неко од својих права или уложите жалбу. Можете и да се обратите локалним властима задуженим за заштиту података.

Уколико желите да уложите приговор на обраду Ваших личних података на основу легитимног интереса, а није вам директно доступна ова опција, молимо вас да нас контактирате на help@e-booking.rs.

Ко је одговоран за обраду личних података на e-Booking Србија веб сајту и како можете да нас контактирате?

e-Booking Србија контролише обраду личних података као што је описано у овој Изјави о заштити приватности. e-Booking Србија приватна предузетничка са пуним називом „Војкан Никодијевић предузетник, Туристичка агенција и агенција за некретнине Сокоинфо Сокобања“, регистрована по законима Републике Србије, са седиштем на адреси Карађорђева ББ/3, 18230 Сокобања, Србија.

Уколико имате било каквих питања у вези са овом Изјавом о заштити приватности или томе како обрађујемо Ваше личне податке, молимо вас да контактирате наше одговорно лице за заштиту података на help@e-booking.rs и одговорићемо вам што пре. Ако имате питања о својој резервацији, молимо вас да се обратите нашем тиму корисничке подршке путем контакт странице Корисничког сервиса.

Изјава о колачићима

Приликом употребе наших онлајн сервиса и апликација, колачићи и друге технологије за праћење се користе на разне начине, нпр. за функционисање e-Booking Србија веб сајта, анализу посећености или у маркетиншке сврхе. Ове технологије користимо искључиво ми.

Шта је колачић?

Колачић је мала количина података коју веб сајт чува у претраживачу Вашег компјутера или на Вашем мобилном уређају. Такозвани "колачићи прве стране" су колачићи које користимо која управља доменом на којем се колачићи користе. Из тог разлога су овде колачићи e-Booking Србија "колачићи прве стране". У случају да допустимо другима да користе колачиће путем e-Booking Србија веб сајта и апликација, то ће онда бити "колачићи треће стране".

Постоји разлика између привремених и трајних колачића. Привремени колачићи постоје само док не затворите свој претраживач. Трајни колачићи имају дужи рок трајања и не бришу се аутоматски када затворите претраживач. Ми се трудимо да користимо колачиће или да омогућимо коришћење колачића с трајањем све док не затворите претраживач. Само у специјалним случајевима, као што је избор језика или валуте приказа, колачић траје дуже од наведеног периода.

Осим колачића, не користе се друге технологије за праћење. Све ове технологије заједно се у овим Правилима о колачићима називају "колачићи".

Наш веб сајт и апликације користе колачиће у различите сврхе:

Технички колачићи: Покушавамо да обезбедимо напредан и једноставан веб сајт за све наше посетиоце, као и апликације које се аутоматски прилагођавају потребама и жељама посетилаца. Како бисмо то постигли, користимо техничке колачиће за приказивање и функционисање нашег веб сајта, као и за креирање Вашег корисничког налога, пријаву и уређивање резервација. Технички колачићи су у потпуности неопходни за исправно функционисање нашег веб сајта.

Аналитички колачићи: Ове колачиће не користимо већ се аналитички подаци уписују у базу, али без иједног Вашег податка.

Комерцијални колачићи: Не користимо ниједне комерцијалне колачиће нити колачиће трећих страна.

Које су Ваше опције?

За више информација о колачићима и о њиховом управљању или брисању посетите allaboutcookies.org и секцију за помоћ у свом претраживачу. У подешавањима претраживача као што су Интернет Експлорер, Сафари, Фирефокс или Гугл Хром, можете одредити које колачиће ћете прихватити, а које ћете одбити. Место на којем можете пронаћи подешавања зависи од врсте Вашег претраживача. Путем опције "Помоћ" у свом претраживачу пронађите подешавања која су вам потребна.

Уколико одаберете опцију да не желите да прихватите одређене техничке и/или функционалне колачиће, можда нећете моћи да користите неке од функција на нашем веб сајту.

Аналитика. У сврху прикупљања података за аналитичке сврхе не користимо нити једну алатку која може да скупља податке о Вама (као Google Analytics, Facebook Pixel, …). За прикупљање података користимо интерну скрипту која може користити само горе наведене колачиће.

Уколико имате било каквих питања у вези са овом Изјавом о колачићима, молимо вас да пошаљете е-поруку на help@e-booking.rs. Ова Изјава о колачићима је подложна повременим изменама, стога редовно посећујте ову страницу како бисте били упућени у евентуалне промене.